Har du gjort något av de tre vanligaste misstagen i förrådet?

Storage-kid

Förråd borde ju egentligen vara ganska rättfram, eller hur? Saker som inte används ofta ska läggas undan och det är väl det hela. Men ändå finns det knappt en människa som ägt ett förråd och inte vid något tillfälle tänkt “attans, det där borde jag gjort annorlunda” eller “åh vad mycket tid jag hade sparat om jag tänkt så här från början!” Tänk att det ska vara så svårt!

Det är ju ingen raketforskning direkt, men brist på tid, ork eller intresse kan leda till att vi försummar våra förråd med tiden. Det krävs inte heller många snedsteg innan ett välordnat förråd förvandlas till en oåtkomlig djungel av kartonger och prylar. Nedan hittar du tre av de absolut vanligaste misstagen när det kommer till att sköta våra förråd, känner du igen dig?

Misstag 1: Bygga hinderbana

Ja, men givetvis ska man kunna ta sig fram i sitt förråd på vinden, även till hyllorna längst in. Det vet väl alla! Men vem av oss har inte någon gång kånkat upp något tungt och dumpat det på första bästa plats när man kommit fram? Det var ju ett gigantiskt arbete bara att få dit den där enorma krukan eller det otympliga katträdet. En paus har man gjort sig förtjänt av!

Pausen går från en stund till några dagar och snart har man helt glömt bort att man ens släpat upp eländet. Nästa gång man tänker på det är när man igen släpar upp någonting lika tungt och otympligt, och plötsligt har man två saker som står mitt i vägen!

Det är egentligen inte mer än ett par mindre välplacerade grejer som krävs för att man ska behöva leka ninja för att ta sig fram i sitt förråd. Därför hamnar byggandet av hinderbana på topplistan över vanliga misstag med förråd.

Bli homesmart med oss!  12 tips till dig som vill bli ett förvaringsproffs Läs vår online-guide

Misstag 2: Glömma vad som är vad

När man fyller en kartong så vet man precis vad som ligger i den. DVD-boxar med ens favoritserier från tonåren, alla anteckningsblock från gymnasiet och så klart studentmössan med förevigade minnen antecknade på insidan och en vag doft av öl och champagne på utsidan. En kartong med sådan nostalgieffekt att man aldrig kommer att glömma vad den innehåller!

Några år senare snackar man om studenten med sin bästis från gymnasiet och bestämmer sig för att hitta den där mössan. Den är ju nånstans i garaget. Nånstans! Efter att ha vänt upp och ner på 20 kartonger hittar man den till slut. Kaoset man skapat på vägen behöver nu städas i ordning och gör garaget ännu svårare att navigera nästa gång!

Även det starkaste minnet avtar med åren. Att ha ett förråd utan tydlig kategorisering, märkning och dokumentering är helt klart ett av de vanligaste misstagen. Glömmer man vad som är vad och inte kan ta reda på det enkelt så kan man räkna med en hel del frustration!

Har du fullt i förrådet men vill inte göra dig av med några av sakerna? Oroa dig inte, vi har lösningen här! [Länk till Artikel 1]

Misstag 3: Osäker placering

De första två misstagen på denna lista kan leda till en hel del onödig frustration och slösad tid, men värre problem än så leder de sällan till. Vårt tredje vanliga misstag kan däremot föra med sig mycket tråkigare utfall.

Tänk dig att du har en kartong med fotoalbum från barndomen i ditt källarförråd. När du en kväll ska ta fram den för att visa barnen upptäcker du till din förtvivlan att både kartongens botten och flera fotoalbum har förmultnat helt. Kartongen hade legat direkt på golvet i förrådet och skadats av fukt och ohyra. Så många minnen förstörda! Du kan skydda dina saker genom att bland annat alltid placera kartonger på hyllor och aldrig direkt på golvet. Du bör även plombera dem om de innehåller känsligt material. Det är också smart att regelbundet ta en titt på förrådet för att i tid upptäcka fukt och ohyra. Se till att inte förlora viktiga minnen och värdefulla saker. Undvik misstag nummer tre!

____________________________________
Du kanske är så vass att du inte gör misstagen vi listar här, men har du koll på att du även kan digitalisera ditt förråd? Missa inte vår genomgång av hur det går till.

Om du känner dig redo att ta ditt förrådsgame till nästa nivå så är vår guide “12 tips till dig som vill bli ett förvaringsproffs” definitivt något för dig. Läs mer och ladda ner den här!

Prenumerera på vår blogg

;

Fler blogginlägg!