Checklista – är det dags att outsourca er förvaring?

giant-cabinets-man-standing-at-edge-of-file-little

Visst är det mycket enklare att göra sig av med onödiga saker hemma än på jobbet? Hemma är det kanske ett fåtal andra vi behöver fråga om något ska göras av med. På jobbet däremot, där kan man behöva fråga så många att man inte orkar ta tag i det. Då låter man grejerna ligga istället så får någon annan ta hand om det!

Det är ett bekant scenario som många har stött på och det kan snabbt leda till en fullständig röra. Ju fler människor som delar ett utrymme desto svårare blir det att hålla ordningen. Det kan varje restaurangchef, office manager eller engagerad medarbetare som bryr sig om arbetsmiljön vittna om!


Har du hand om ett kontor, en restaurang eller annat utrymme där många människor rör sig?
Beskriver någon av nedan punkter hur just ni har det? Då kan nog outsourcing av förvaring vara en lösning att spana in!

1. Mappskåp från medeltiden

Hur många gånger har man inte stött på mappskåp som är så gamla att nästan ingen i den nuvarande personalstaben har använt dem? Veteranerna i gänget minns att de lagt in några dokument strax efter millennieskiftet. Paragrafryttarna på bokföringen mumlar något om att allting behövs vid en revision.

Låt gå, men måste de verkligen ta upp plats på kontoret? Man kan nog lägga mer användbara saker på sina kontor än rader av skåp med dokument som kanske någon gång kan komma till nytta.

Har ni sådana skåp på din arbetsplats så gör ni bäst i att skeppa ut dem. De kategoriseras och fotograferas så kan man när som helst kalla hem dem. Alla på en gång eller just dem som behövs för stunden!

2. Säsongsberoende prylar

Driver du restaurang som har en uteservering? Då vet du precis vilket elände det är att ha bord och stolar som bara används några månader av året. Förutom att plocka fram och bort dem titt som tätt så måste man även ha rymligt med utrymme att förvara dem under vintermånaderna. Det är knappast effektiv användning av restaurangens kostsamma lokaler!

Lösningen är säsongsförvaring! Många av oss gör redan detta i förråden hemma. Vi lägger undan allt från däck till skidor och kläder de månader som de inte behövs. Med samma tänk kan man även på sin arbetsplats frigöra massor med tid och utrymme genom att förvara smartare.

Man kan dessutom smidigt beställa upphämtning av möblerna direkt från uteserveringen. När solen tittar fram nästa vår är det bara att beställa hem dem igen så har man möblerna på uteserveringen i god tid för kunderna. Allt med några klick på mobilen!

3. Skuggornas förråd dit ingen vågar gå

Du vet precis vad rubriken menar. De där mörka rummen där generation efter generation av kollegor dumpat sådant de inte vill se i ljuset. Några år senare kan man knappt ta sig fram i denna kontorsmaterialets begravningsplats. Inte för att någon skulle våga göra det ändå!

Om din arbetsplats har ett sådant rum är det dags att kavla upp ärmarna och skrida till verket. Plocka ut grejerna och märk upp dem för att slängas, säljas, ges bort eller förvaras. Allt som hamnar i den sistnämnda kategorin skickas iväg till extern förvaring och vips så har ni ett nytt rum att göra något kul med!

Kanske kan bli ett pingisrum? Eller varför inte meditationsrum? Möjligheterna är många när mörkret skingras!

4. Den mystiska svarta lådan

Även om allting i ett delat förråd är sådant som är viktigt och behöver sparas så kan bekymmer uppstå. Om man är många som lägger in saker så blir det ju rätt svårt att hålla koll på vad som är vad. Det kanske finns en person som vet precis vad varje kartong i förrådet innehåller men vad händer när den personen slutar?

Hamnar man i denna situation är en modern förvaring räddningen! Idag kan varenda pryl eller kartong fotograferas och taggas med en QR-kod inför förvaring. Därefter kan man blixtsnabbt se vad man har i sitt förråd direkt i mobilen. Man behöver aldrig oroa sig för att vara beroende av en individs minne för att hålla koll på sina grejer!

Lägg sakerna på Vinden!

Beskriver någon eller några av punkterna din arbetsplats? Då är det dags att ta ett redigt grepp om er förvaring. Men oroa dig inte, du behöver inte göra allting ensam! Vinden erbjuder moderna förvaringstjänster som kan skötas snabbt och smidigt från mobilen. Vi hämtar, fotar, förvarar och kör tillbaka era grejer vid behov. Ni får en dynamisk
katalog med bilder i mobilen och kan beställa hem specifika föremål när som helst. Givetvis betalar ni endast för de kubikmeter ni faktiskt använder. Skulle ni inse att några av sakerna ni har förvarade hos oss inte längre behövs så hjälper vi er dessutom att sälja, slänga eller skänka bort dem.

Nyfiken? Läs mer på Vinden.com och ta steget till smidigare förvaring!

Lär dig mer!  7 tips på hur ni kan optimera kontorets alla kvadratmeter! Hämta online-guide

_________________________________________
Nyfiken på hur smartare förvaring direkt bidrog till ett företags kultur och välmående? Du hittar svaret här!

Skulle du vilja motverka stress och psykisk ohälsa på din arbetsplats? Läs mer om hur omvandling av era utrymmen kan göra just det!

Vill du ha tips om hur din arbetsmiljö kan bli bättre med några modifieringar? Läs mer om
och ladda ner vår guide “Effektivisera mera - 7 tips för effektivare användning av kontorsytor!"

Prenumerera på vår blogg

;

Fler blogginlägg!